Petru Movilă, City Manager Iași: „De ce trebuie autostradă până la Iași? Dar ce vrem să facem la Iași?”

283443482_460415355891801_7289910150302394337_n

Două întrebări absurde ascultate zilele acestea într-o dezbatere la un ziar naţional. Revoltătoare a fost şi remarca faptului că singurul eveniment pentru care cineva poate ajunge la Iaşi este Sf. Parascheva.
Trecând peste faptul că sunt iniţiatorul legii pentru construcţia Autostrăzii Iasi – Tg. Mureş, A8, mi se pare sfidătoare declaraţia, în primul rând, în calitate de ieşean – locuitor al unui judeţ care tocmai a depăşit un milion de locuitori.
Probabil din cauza acestei mentalităţi ne chinuim de peste 10 ani să facem o autostradă care să conecteze Iaşiul şi mai ales o regiune de 4 milioane de locuitori de restul ţării.
De peste 10 ani ne cerem drepturile în faţa bucureştenilor, a clujenilor, timişorenilor şi a altor judeţe care au fost considerate prioritare de către cei care nu au mai călcat la noi de ani de zile.

A8 este necesară pentru a ne da dreptul la dezvoltare, în cea mai săracă regiune a tării. Şi dacă fără o astfel de conexiune am ajuns astăzi unde suntem, închipuiţi-vă ce ar deveni Iaşiul cu un acces facil la restul ţării şi apoi spre Uniunea Europeană.

Tuturor celor care fac astfel de afirmaţii eu le fac o invitaţie la Iaşi, dar cu trenul sau cu maşina. Şi abia apoi mai discutăm dacă A8 trebuie sau nu trebuie făcută.