Petru Movilă cere sancționarea țărilor care se opun intrării României în spațiul Schengen

Petru-Movila

City managerul municipiului Iași cere sancționarea țărilor care se opun intrării României în spațiul Schengen, deși la început acestea ar fi fost de acord. De asemenea, investițiile acestor țări pe teritoriul României ar trebui înghețate.

„Daca Austria, Olanda si Suedia vor vota impotriva admiterii României in spatiul Schengen, toate investitiile lor actuale in tara noastra trebuie inghetate si cele viitoare blocate pana vor avea un vot corect fata de Romania. Ca va fi rezolutie a Parlamentului Romăniei sau o alta decizie institutionala, asa trebuie procedat cu acesti antieuropeni. Nu pot avea investitii dupa cum afirma ei, intr-o tara nesigura. Cu atat mai contradictorie este pozitia investitorilor austrieci de la OMV care vor sa dezvolte noi investitii in Romania. Dupa cat sunt de ” ciuruite” frontierele Italiei, Greciei si Frantei, in viziunea Olandei, Austriei si Suediei, ar trebui ca cele 3 tari sa fie excluse din spatiul Schengen.

Olanda, Austria si Suedia, ar trebui sanctionate de Comisia europeana pentru ca au o pozitie contrara celei prezentate de Comisia Europeana in 24 mai 2022 in Raportul privind starea spatiului Schengen pentru anul 2022. In acest raport se recomanda clar admiterea Romaniei in Schengen. Daca nu iau in considerare acest punct de vedere al unei institutii europene, inseamna ca interesele lor nu au nici o legatura cu Uniunea Europeana si poate ar trebui sa se mai retraga aceste tari din zonele de decizie europeana. Diplomatia romaneasca, presedintele si Parlamentul trebuie sa lase orice eleganta deoparte si sa aiba reactiile corespunzatoare si fata de intrarea in Schengen si fata de cele 3 tari carora le plac banii, muncitorii si investitiile in Romania, dar nu si romanii si Romănia.” a scris într-o postare pe rețelele sociale, Petru Movilă.