Petru Movilă: Banii de la UE trebuie să vină și către Autostrada Iași – Tg. Mureș

Petru Movila

Lecția de business cu Florin Ghețău și Petru Movilă | Promovare electorală

Guvernul Orban are obligaţia morală faţă de ieşeni să includă în mecanismul de redresare NextGenerationEU(alocarea a 30,4 miliarde de euro de la UE pentru redresarea economiei după pandemie) şi Autostrada Iaşi – Tg. Mureş.

Aşa cum am solicitat şi în luna iulie preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, o parte din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru România trebuie să fie, în mod obligatoriu, direcţionaţi către autostrada de care Regiunea de Nord – Est are atâta nevoie.

Draftul publicat astăzi aflat pe masa factorilor decidenţi, acea listă a proiectelor finanţate prin acest mecanism, este sper, la nivel de discuţe şi că forma finală va ţine cont de solicitările ieşenilor dar şi implementarea unei legi aflată în vigoare. Nu renunţ la ideea de a face comisia parlamentară de anchetă pentru modul dezastruos în care s-a pus în aplicare legea privind autostradă. Voi cere sancţionarea şi eliberarea din funcţie a tuturor celor care au pus piedici construirii sale. Cei care nu au respectat o lege în vigoare, să plece acasă!Am văzut că s-a luat în calcul finanţarea autostrăzii Pașcani – Suceava – Siret şi a autostrăzii Bacău – Pașcani.

Orice drum modernizat sau construit de la zero în regiunea noastră este binevenit pentru că România are nevoie de infrastructură, însă nu înseamnă că aceste două autostrăzi sunt ceea ce avem nevoie.După atâţia ani, nu mai este niciun dubiu: autostrada Iaşi – Tg. Mureş este cea necesară pentru ieşeni! Cu siguranţă aceste două autostrăzi ne vor fi servite ca şi argument în discuţiile ulterioare, când ni se va explica sincer că Moldova are autostrăzi şi că s-a ţinut cont de noi.NU! Autostrada Iaşi – Tg. Mureş, cea pentru care am iniţiat şi o lege, este singura alternativă corectă şi justă pentru ieşeni!