Petru Movilă: „Autostrada A8 trebuie să fie primul proiect de infrastructura mare la finanțare și execuție pentru că este prevazut într-o lege”

Petru_Movila

City managerul Iașului, Petru Movilă, acuză cele 3 partide care au fost la guvernare în ultimii ani că blochează realizarea Autostrăzii A8, proiect pentru care în 2018 a fost adoptată o lege inițiată de Petru Movilă și votată de 261 de deputați.

„Autostrada A8 trebuie să fie primul proiect de infrastructura mare la finanțare și execuție pentru că este prevazut într-o lege. Lege inițiata de mine si votata de 99.9% parlamentari. Nici Masterplanul de autostrazi, nici strategia lui Grindeanu nu sunt prevazute într-o lege. Jurământul pentru parlamentari și ministri, atunci când intră într-un mandat, este să «respecte Constituția ți legile țării». Din păcate, PSD, PNL si USR și-au bătut joc de această lege, implicit de ieșeni și moldoveni. PSD a trimis-o la Comisia de prognoză. PNL-ului i-au trebuit aproape 2 ani să înceapă studiile de fezabilitate. În timpul USR-ului, abia s-a vorbit de cele doua capete ale autostrăzii, Tg. Mures- Miercurea Nirajului si Leghin – Motca.”, transmite Petru Movilă.

Petru Movilă cere parlamentarilor PSD-PNL să ceară aplicarea legii pentru Autostrada Unirii.

„Nu a explicat niciun ministru sau parlamentar, de ce ieșenii, constituiți în societatea civilă, au trebuit sa aloce bani și timp personal pentru a se asigură ca cei plătiți din Ministerul Transporturilor vor aplica o lege a statului român. La fel de grav este că unele trompete parlamentare care au intrat la guvernare tac, iar cei care au trecut în opoziție încep sa vorbeasca. Urgent ar trebui ca toți parlamentarii PSD-PNL să mearga la Cîțu, Ciolacu, Ciucă și Grindeanu să ceara aplicarea legii. Nu e Ministerul Transporturilor al PSD, ci al Guvernului, iar cele două instituții trebuie să aplice rapid și eficient o lege.”, a mai zis acesta.