Petru Movilă a interpelat Ministerul Sănătăţii pe tema incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare

foto_Petru_Movilă_2

Iașul, înfrățit cu Republica Moldova

În cursul zilei de astăzi, deputatul Petru Movilă a interpelat Ministerul Sănătăţii (MS) pe tema incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu“ din Iaşi (IBCV). Totodată, luni, 16.04, acesta, în calitate de membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor dar şi de deputat de Iaşi, va merge la MS pentru a se asigura că situaţia institutului şi implicit a tuturor pacienţilor este prioritară.

˶Este necesar să avem un răspuns al ministerului în cel mai scurt timp, întrucât IBCV este unul din cele mai importante spitale din Iaşi. Munca titanică depusă de managerul spitalului în ultimii ani a dispărut pentru că MS nu şi-a prioritizat investiţiile şi nu a alocat banii solicitaţi de conducerea unităţii medicale. Şi, atât timp cât MS nu a alocat fondurile necesare pentru administrare şi întreţinere, consider că reprezentanţii ministerului sunt principalii vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat. Aşa cum a spus şi prof. dr. Grigore Tinică, spitalul este inima Moldovei şi deja astăzi, pentru că nu s-au putut efectua operaţii, întreaga regiune a ţării a avut de suferit˝, a declarat deputatul Petru Movilă.

Totodată, deputatul subliniază că este nevoie de o clădire nouă în care IBCV să-şi desfăşoare activitatea. În urma unor discuţii de principiu, Primăria Comunei Miroslava şi-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziţia IBCV şi a MS terenul şi utilităţile necesare. În paralel, Primăria Municipiului Iaşi poate pune la dispoziţia IBCV o clădire nouă pentru desfăşurarea activităţii, până la finalizarea construcţiei unui spital nou. ˶Soluţii se găsesc, însă trebuie să existe deschidere şi disponibilitate. Cert este că, astăzi, Iaşul şi toţi cetăţenii din ȋntreaga regiune de Nord-Est au nevoie de un spital nou, modern, la care să poată veni cu toată încrederea şi în care să se ştie în siguranţă. Sper că acest incident să fie unic în istoria Iaşului şi să ne aducem aminte încă o dată că sănătatea este mai importantă decât toate˝, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.