Petrecere cu 40 persoane la un restaurant din Tomesti intrerupta de politisti

cover-restaurante-inchise-1

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că la un restaurant din comuna Tomeşti este organizată o petrecere privată, lucru care contarvine măsurilor de protecţie şi distanţare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID 19.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat faptul că la petrecere participau 40 de persoane. Toate persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 55/2020.

Alte 66 persoane au fost sanctionate ieri de politisti dintre care 58 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nepurtarea măştii de protecţie).

Au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 230 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 109 societăți comerciale şi 30 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.645 de persoane.