Petre Daea, referitor la canalele de irigații: „Am distrus cu mâna noastră ce am avut, foarte bine făcut”

Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) Movila. Referindu-se la canalele de irigații acesta a spus că „am distrus cu mâna noastră ce am avut”.

„Se pune întrebarea ce caută ministrul Daea pe aceste canale? Caută ceea ce am pierdut de-a lungul vremii. Uitaţi cum am pierdut de 30 de ani canalele acestea. Am pierdut dalele de pe ele. Anul trecut au fost decolmatate, pentru că aici au fost pline cu pământ. Constructorul a executat lucrarea de decolmatare pentru că s-au oprit lucrările de investiţii, iată ce vegetaţie şi practic acest canal este impracticabil”, a declarat Petre Daea.

Acesta a mai precizat că apa din canalele de irigații nu se pierde.

„Am spus-o de fiecare dată şi o repet. Am distrus cu mâna noastră ce am avut, foarte bine făcut. Şi uitaţi-vă canale dalate, pentru că se pune tot mereu întrebarea România are canale deschise unde pierde apa datorită lipsei de impermeabilitatea a canalului. Nu e adevărat. Uitaţi-vă, aici e proba! Canale de acestea au fost impermeabilizate cu folie, au fost puse dalele respective pentru a proteja taluzuri şi de-a lungul vremii pe de o parte am distrus dalele, s-a dus şi folia de pe ele şi arată cum îl vedeţi acum”, a explicat ministrul.