Petiție online pentru Alexandra, tânăra de 25 de ani, care era gravidă în luna a treia și a murit la Maternitatea din Botoșani

Petiție online pentru Alexandra, tânăra de 25 de ani, care era gravidă în luna a treia și a murit la Maternitatea din Botoșani. Rudele vor să se facă dreptate pentru un suflet pierdut din cauza unor erori medicale, a nepăsării și indiferenței.

„Prin această petiție, vreau câți mai mulți susținători pentru a se face  dreptate pentru un suflet pierdut din cauza unor erori medicale, a nepăsării și indiferenței. Este un caz foarte grav care nu este singurul în maternitatea din Botoșani , acolo unde ar trebui să se nască noi suflete nu să se piardă. Sper ca vinovații să plătească”, transmite inițiatorul petiției.

Petiția AICI!

Alexandra, tânăra de numai 25 de ani, din Botoșani, gravidă în luna a treia, a murit pe patul de spital. Mămica a fost adusă de ambulanță la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati” , joi searat, cu sângerare genitală  externă și dureri hipogastrice.

Femeia se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecendente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină (ecografie corespunzător pentru 12 săptămâni ) oprită în evoluție, potrivit cadrelor medicale de la Maternitatea Botoșani.

S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avor în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean  Botoșani.

Pe 18 august, la ora 7.30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundență la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care a fost transferată pe Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare.

În ciuda eforturilor depuse de medici, la ora 8.20, s-a adeclarat decesul pacientei  prin stop cardiorespirator.

Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, a precizat Ioan Asaftei.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă

Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere de culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Sursa gazetabt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *