Peste 980 de copii din 7 comunități rurale din județele Iași și Vaslui vor participa la școala de vară organizată de World Vision România

Proiecte extrascolare pentru copii

Sharing is caring!

Activităţile vor fi atât de educaţie formală, unde vor fi predate lecţii la materiile importante, pentru a-i ajuta pe copii să recupereze sau să recapituleze noţiunile de bază, cât şi de educaţie non-formală, care presupun deprinderea abilităţilor socio-emoţionale, lecții de viaţă independentă sau de educaţie pentru sănătate.  

Activităţile din programele World Vision România vor fi realizate atât online, cât şi faţă în faţă,  în grupuri mici de copii, cu respectarea unor condiţii de maximă siguranţă pentru participanți. Fundația World Vision România a elaborat un ghid cu reguli stricte pentru reluarea activităților sociale și educaționale cu copiii.

Ghidul oferă sfaturi și îndrumări practice pentru elaborarea unui plan de funcţionare în contextul prevenirii şi controlului infecţiei cu COVID-19 adaptat la nivelul fiecărei unităţi sociale sau educaţionale (centre de zi, centre educaţionale, creşe, grădiniţe, școli), precum şi la nivel de proiecte implementate de organizaţii neguvernamentale, pentru reluarea activităţilor cu copiii în timpul pandemiei de coronavirus atât pe perioada verii, precum şi din toamnă.  

Printre activităţile la care vor lua parte copiii din mediul rural se numără: 

  • Activităţi de educaţie remedială, prin intermediul cărora copiii sunt sprijiniţi în efectuarea asistată a temelor, în activităţi de recuperare şcolară şi ameliorare a dificultăţilor de învăţare. 
  • Ateliere de orientare în carieră şi stagii de practică online. 
  • Ateliere de dezvoltare persoanală, care abordează subiecte precum bullying-ul, anxietatea şi gestionarea ei, comportamentele neadecvate şi unde copiii vor participa la jocuri de auto-cunoaştere, cooperare, cultivarea stimei de sine.  
  • Ateliere de educaţie pentru sănătate, igienă, mai ales în contextul COVID-19. 
  • Ateliere recreative, de fotografie, pictură, club de lectură, piesă de teatru în aer liber, vizionarea filmelor în aer liber.  
  • Concursuri literare, în care copiii au de realizat o lucrare la alegere care să se încadreze în tematica literară, artistică sau multimedia. 
  • Jocuri și competiții sportive care nu implică contactul fizic. 
  • Sesiuni de consiliere psihologică individuală sau de grup. 
  • Organizarea de tabere pentru copiii din mediul rural, la care vor participa un grup restrâns de copii.  Activitățile vor avea loc în aer liber. 

La nivel național, peste 14.000 de copii și 200 de cadre didactice și psihologi din Ialomița, Iași, Vaslui, Dolj și Cluj vor coordona activitățile din școala de vară. 

shares