Peste 98 de persoane arestate în Turcia. Au jefuit clădirile prăbușite, camioane umanitare și victime ale cutremurelor

62323936

Autoritățile din Turcia au reținut cel puțin 98 de persoane, sub acuzația că au furat din clădirile prăbușite, camioane umanitare sau că și-au însușit bunuri de la victimele cutremurelor produse luni.

Potrivit unor surse de securitate, care au dorit să-și păstreze anonimatul „din cauza restricțiilor impuse presei”, au fost efectuate investigații asupra a cel puțin 42 de suspecți în provincia Hatay, în sudul Turciei, pentru acuzații de jefuire a clădirilor avariate, potrivit Anadolu, citată de CNN.

Ca urmare, cel puțin 40 de suspecți au fost arestați, iar echipele de securitate au confiscat șase pistoale, trei puști, bijuterii, carduri bancare, 11.000 de dolari și 70.000 de lire turcești (aproximativ 3.700 de dolari) în numerar, a relatat televiziunea de stat citând sursele.

De asemenea, alte două persoane au fost arestate după ce s-au dat drept lucrători umanitari și ar fi încercat să jefuiască șase camioane încărcate cu alimente pentru victimele cutremurului din provincia Hatay, a precizat agenția.

În Istanbul, oamenii legii au arestat cel puțin șase persoane pentru presupuse jafuri și furturi în zonele afectate de cutremur.

Alte arestări au avut loc în cel puțin opt provincii din Turcia, precum Kahramanmaraș, Hatay, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Adana, Gaziantep și Sanliurfa, a mai transmis televiziunea de stat Anadolu.