Peste 9000 de copii nevoiasi sunt pregatiti pentru scoala

241081742_4210674865677562_5150163200283623678_n

Peste 9000 de copii din medii defavorizate din Iasi sunt pregatiti sa mearga la scoala incepand de luni. Caietele, produsele  de igiena si imbracamintea pentru sezonul rece sunt  asigurate de preotul Dan Damaschin prin intermediul voluntarilor si cu ajutorul donatorilor. Pentru ca pregatirile sunt in toi, iar pe lista mai sunt produse care asteapta cumparate, preotul a pus la bataie o masina primita cadou pe care o va oferi gratis in urma unei tombole.

In depozit, o parte din pachetele pentru copiii nevoiasi sunt finalizate, iar altele sunt in curs de pregatire. Ghiozdanele sunt prevazute cu tot ceea ce este necesar, de la produse de igiena pana la lenjerie intima, haine si caiete, pentru ca noul an scolar sa inceapa perfect si pentru  elevii cu o situatie materiala precara. 

Dan Damaschin- preot misionar Maternitatea „Cuza-Voda” Iasi: „Un copil cu 6-12 frati acasa, un copil care nu mai are parintii aproape, plecati peste granite sau in lumea de dincolo, nu poate merge la scoala daca nu primeste toate cele necesare.”

Copiii care incep scoala saptamana viitoare mai au nevoie de multe, asa ca preotul iesean s-a gandit sa organizeze o tombola pentru a-i stimula pe donatori. Premiul este o masina, primita cadou de la o familie cu patru copii, stabilita in Germania. Cei care doresc sa participe trebuie sa doneze minimum 250 de lei.

Dan Damaschin, preot misionar Maternitatea „Cuza-Voda” Iasi: „Masina pe care noi am primit-o de la familia intr-o tombola unuia mai fericit, binecuvantat, tras la sorti de copiii nostri.” 

Pretul masinii stabilit de preot este de 100 000 euro si asta pentru ca mai sunt 2000 de copii care au ramas cu ghiozdanul gol.

Extragerea va avea loc pe 12 septembrie, iar castigatorul va fi anuntat public de catre preot.

sursă foto: Dan Damaschin/ Facebook