Peste 900 de cereri depuse de ieseni pentru ajutoarele de incalzire

Peste 900 ieseni au depus pana acum cereri pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei și a suplimentelor de energie pentru sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024. Categoriile de beneficiari pentru care se acordă aceste ajutoare sunt solicitanţii care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie temică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.

Au fost depuse 253 de cereri de ajutor pentru încălzire cu agent termic, 450 de cereri de ajutor pentru încălzire cu gaz metan, 32 cereri de ajutor de încălzire cu energie electrică si 199 de cereri de ajutor de încălzire cu combustibili solizi și/sau gazoși.

Suplimentele de energie se vor acorda pentru acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu iluminatul locuinţei, susţinerea facilităţilor de gătit şi asigurarea apei calde în locuinţă, asigurarea continuităţii în alimentare a echipamentelor electrice de care depinde viaţa persoanelor, din motive de sănătate, şi utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun utilizarea de energie, pentru o perioadă de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *