Peste 85 000 de pelerini la hramul Sf. Parascheva

paraschevaibsxnlkcfwef

Peste 85 de mii de pelerini au trecut in cele 7 zile de pelerinaj pe la moastele Sfintei Parascheva. Racla a fost reintrodusa in catedrala azi dimineata la ora 6, dupa ce s-a inchinat si ultimul pelerin.

Un sobor de preoti a dus racla pe umeri pana in catedrala mitropolitana. Odata cu introducerea raclei, pelerinajul din acest an de la Sfanta Cuvioasa Parascheva a luat sfarsit.

Constantin Sturzu- purtator de cuvant MMB: „Consider ca acei pelerini ca de altfel toti crediciosii care au o credinta vie, vadita in fapte bune, au un curaj si o indrazneala dublate de un discenramant si de grija pentru aproapele constituie un adevarat  cadou imunologic facut trupului bisericiifacut organismului viu al acestei societati in care traim cu totii. Organism care astazi iata este atat de afectat de boala si de felurite manifestari toxice”.

Peste 85000 de pelerini s-au inchinat in acest an. Numarul a scazut la jumatate comparativ cu anii dinaintea pandemiei. Cei mai multi credinciosi au ajuns la Iasi in cursul zilei de ieri, randul fiind de ordinul miilor de persoane pana in jurul orei 20, cand a inceput sa se restranga la cateva sute.

Plutonier adjutant Merlușcă Ioan Sorin: „Pe parcursul celor 7 zile de manifestari religioase peste 85 000 de pelerini s-au inchinat la moaste , iar peste 7000 de persoane au participat la slujbele religioase, fara a se inregistra evenimente cu impact pe linia de ordine publica”.

In cursul zilei de astazi au mai venit si alti pelerini la Iasi, care s-au inchinat la racla asezata in fata altarului. Aceleasi norme de protectie au fost impuse: purtarea mastii de protectie atat la interior cat si la exterior si  respectarea distantarii fizice.