Peste 8000 ieseni au participat la activitatile de Ziua Politiei

Sharing is caring!

Cu prilejul aniversării a 197 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne, a devenit deja o tradiţie ca poliţiştii ieşeni să fie alături de cetăţeni, pentru a sărbători acest eveniment deosebit.

Astfel, în ziua de 24 martie 2019, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a desfăşurat campania „Ziua Poliţiei Române” la Palas Iaşi.

Duminică, 24 martie, în Atrium Palas a fost prezentat, persoanelor interesate, un detaşament de tehnică al Poliţiei Ieşene, format din autospecialele Serviciului Rutier Iaşi şi ale Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Iaşi, precum şi a tehnicii criminaltistice aflate în dotarea poliţiştilor.

Luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au organizat o expoziţie a armamentului din dotare şi au prezentat echipamentele speciale de executare a misiunilor specifice. Luptătorii au fost echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române.

Totodată, ca în fiecare an, câinii poliţişti au efectuat demonstraţii de dresaj canin, sub coordonarea instructorilor.

Poliţiştii criminalişti au prezentat autolaboratorul criminalistic, destinat cercetării la faţa locului, dotat cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente în câmpul infracţional.

Totodată, au fost organizate ateliere de siguranţă personală şi educaţie rutieră pentru copii, iar persoanelor interesate le-au fost furnizate informaţii cu privire la admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea au fost prezenţi reprezentanţi ai Crucii Roşii, care au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor, iar Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi a venit cu un atelier mobil de activităţi destinat celor mici.

Totodată, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog – Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iaşi şi Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, au fost prezenţi la eveniment, desfăşurând activităţi de prevenire a traficului şi consumului de substanţe psihoactive, a traficului de fiinţe umane şi a prevenirii faptelor de corupţie.

La activităţi au participat peste 8.000 de persoane.

shares