Peste 800 de studenti sunt nevoiti sa caute alta cazare

8133_600x315_2

In noul an universitar, Universitatea Tehnica„ Gheorghe Asache„ din Iasi nu va mai da curs solicitarilor de cazare in camine pentru studentii de la celelate universitati.  Numarul locurilor din camin se injumatateste, iar camere sunt disponibile in primul semestru doar pentru studentii care incep facultatea in scenariul onsite. Cei peste 800 de studenti de la universitatile UMF , Universitatea de Arte sau UAIC sunt nevoiti sa isi caute chirii.

Studentii universitatii „Gheroghe Asachi„ vor incepe cursurile dupa tabel. In primul semestru sunt asteptati onsite studentii inmatriculati in anul I licenta, toti studentii din anul al II-lea si studentii din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. Pentru semestrul al doile facandu-se rocada.

In functie de desfasurarea  activitatii didactice, se fac si cazarile. Ca masura de siguranta, cei de la TUIASI au redus numarul de locuri din camine. Astfel s-a decis ca in camera, sa stea cate doi studenti.

Bogdan Budeanu- director campus studentesc Universitatea „Gheorghe Asache„Iasi

Practic, de la 8000 de studenti vom avea capacitatea de cazare campusul tudor Vladimirescu, noua capacitate va fi de 4000 de studenti. Avand in vedere si noile norme privind combaterea virusului COVID OUT

Mai mult, studentii de la cele patru universitati care au locuit in campusul Tudor in anul universitar, au fost nevoiti sa isi ridice  obiectele lasate in camere. Cele mai multe obiecte ramase peste vara in camerele de camin din Tudor sunt frigiderele .

Bogdan Budeanu- director campus studentesc Universitatea „Gheorghe Asache„Iasi

Cand am avut capacitate, cum ar fi in anii trecuti, aproximativ 800-900 de studenti erau cazati in Tudor Vladimirescu, de la celelate universitati.

De teama virusrului, studentii nu au avut voie sa vina la facultate. Cazarile se vor desfasura online, fara ca studentii sa ia legatura fizic cu Prodecanul facultatii.Prin intermediul postei electronice, studentii vor primi caminul si camera in care vor locui respectiv data la care vor fi programați pentru a se prezenta la administrația căminului să ridice cheile camerei.