Peste 8.000 de copii au scapat de foamete in perioada sarbatorilor

preot damaschin

Craciunul devine o sarbatoare cu sens mai profund pentru peste 8000 de copii datorita preotului Dan Damaschin dar si a sutelor de voluntari si mii de donatori care au trimis daruri catre copiii nevoiasi in acest an. O campanie ampla, care se numeste Grauntele de iubire, s-a incheiat cu bine, ajungand la 8462 de copii, desi initial campania a inceput cu 7534 de copilasi. Fiecare copil a primit cate un pachet consistent, format din imbracaminte, incaltaminte, produse de igiena, dar si mancare.

Dan Damaschin, preot

 Ne-am propus sa dam acestor copii lucruri de foarte buna calitate, pentru ca e posibil sa fie singurele lor obiecte vestimentare in aceasta perioada cu vreme nefavorabila in zona noastra, a Moldovei. Am plecat de la ghetutele de piele de foarte buna calitate, o geaca groasa care sa faca fata frigului din aceasta perioada. Pantaloni, bluza, lenjerie si nu am incheiat pachetelul daca nu am pus in el si produse de igiena personala si curatenie, iar pe deasupra un pachet alimentar cu carne, produse semipreparate, lactate, iar in functie de donatiile pe care le-am avut, am mai adaugat dulciuri, fructe si asa mai departe.

In total, vorbim de tone intregi de astfel de produse care au ajuns la cei peste 8.000 de copii care nu au un trai decent, majoritatea fiind din zona rurala. Doar in judetul Iasi sunt peste 7.000 de copii care fac foamea, multi dintre ei avand frati si parinti care lucreaza cu ziua.

Dan Damaschin, preot

Ganditi-va ca fiecare pachet de carne are 2 kg de pastrama carnati si produse semipreparate. 20 de tone de carne, cateva kg de detergent, vorbim de zeci de tone e produse care au necesitat o forta umana uriasa timp de 2-3 saptamani