Peste 700.000 de elevi rămân fără bursă, în urma unui ordin al Ministerului Educației

Bursele de merit se vor acorda elevilor cu medii de peste 9.50, nu 8.50 cum era anterior, potrivit unui ordin al Ministerului Educației, publicat astăzi. Circa 730.00 vor fi afectați de noua modificare.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) și-au exprimat nemulțumirea și cer revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu.

„Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului. Ordinul a fost publicat peste noapte, din pix,  fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenței decizionale prevăzute de Legea 52/2003. Astfel, Cîmpeanu dovedește că nu are respect nici față de elevi, nici față de legile țării”, arată reprezentanții asociațiilor elevilor.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!