Peste 7.000 apartamente din Iasi s-au debranșat in primele 6 luni ale anului de la sistemul centralizat de încălzire

caldura

Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei cele mai multe apartamente din tara debranşate de la sistemele centralizate de distribuţie a energiei termice s-au inregistrat in Iasi, peste 7.000 cereri urmate de orasului Galati, peste 5900 apartamente debransate.

„Diminuarea semnificativă a numărului de apartamente racordate la SACET, în orașele Iași, Galați, a rezultat ca urmare a recensamântului / inventaririi acestei categorii de apartamente”, precizează ANRE. La nivel national, peste 17.000 apartamente au fost debransate in prima jumatate a anului.

In Romania peste 1,17 milioane de apartamente mai sunt bransate la sistemul centralizat, cele mai multe dintre ele, peste 560.000 fiind in Bucuresti unde populatia plateste 163 lei pe gigacalorie. La Galati, unde sistemul centralizat este administrat de o firma a primariei, pretul subventionat al gigacaloriei ajunge la 190 lei. La Iasi, populatia plateste 245 lei pe gigacalorie, sistemul fiind administrat de o companie franceza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *