Peste 65 de producatori locali și-au expus produsele la Zilele Recoltei

Sute de persoane au participat in acest week-end la evenimentul „Zilele Recoltei” organizat de Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad”. Vremea buna si produsele traditionale i-au facut pe ieseni sa iasa din case si sa participe la eveniment. Tarabele au fost pline cu fructe, legume, preparate traditionale din carne, dar si vinuri de cea mai buna calitate. Peste 65 de producatori locali, fosti studenti ai USV Iasi si-au prezentat produsele.

La targ au fost prezenti producatori locali tineri din toata regiunea Moldovei. Sabina este o fosta studenta la USV Iasi si-a continuat visul de a lucra in domeniul in care a studiat: piscicultura. Pe tot parcursul facultatii, tanara spune ca a invatat de la profesori tainele aceste meserii pe care le-a pus in aplicare in afacerea ei.

Sabina Atodiresei, specialist in domeniul calitatii

Am venit cu toate produsele noatre facute din peste. Noi suntem o ferma piscicola cam de acum un an, un an si jumatate facem produsele noastre din peste si le aducem persoanelor care doresc sa incerce pestele si in alte forme, nu numai pestele clasic proaspat. Avem in primul rand zacusca de peste cu ardei copt care este atestata traditional si pasta de peste care si ea este atestat traditional. Pe langa acestea mai avem zacusca din peste si ciuperci, salata marinata din peste, carnaciori afumati din peste, peste afumat novac si salata de icre.

Silviu este un tanar antreprenor din judetul Vaslui care a pus bazele unei ferme impreuna cu sotia sa. Acestia au venit la targul de la Iasi cu produse realizate din rosii iar anul trecut au participat la Bruxelles cu peste 300 de soiuri crescute in ferma sa.

Silviu Fogoros, administrator fermă

Am vrut sa punem bazele unei mici gradini care mai tarziu a evoluat intr-o ferma in toata firea. Am pornit de la un saivan de capre de 200 mp si putin camp deschis si am reusit sa accesam un proiect. In urma proiectului am reusit sa ne extindem cu solarii moderne. Si am ajuns undeva la 1600 de mp de spatiu protejat.

Diana este inginer de productie si fosta studenta in cadrul Universitatii de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Aceasta lucreaza impreuna cu familia sa la un bussines de peste 29 de ani vechime. Ei produc diferite produse lactate.

Diana Foca, inginer de producție

Cascaval simplu, afumat, branza, branza dulce, samntana, unt, branza de burduf. Este o afacere de familie din 1994, cu o istorie destul de lunga. Ne-am dezvoltat foarte bine in ultimii ani si avem piata de desfacere in intreaga tara, avem distributie.

Zeci de familii cu copii au venit la targ pentru a vedea poneii si calutii. Micutii au fost incantati sa vada animalele si sa se joace cu acestea.

Este prima data cand vin aici. Nu stiam de asa ceva, de eveniment, de locul acesta cu ttoate ca sunt de multi ani in Iasi. Am venit doar sa vizionez. Doar pentru copii, pentru animalute ca am vazut ca au caluti, pentru facepainting. a spus o ieseanca

„Zilele Recoltei” este locul in care se aduna cei mai cunoscuti producatori locali. Aici au putut fi degustate cele mai gustoase produse traditionale din carne, lactate si peste.

Prof. Univ. Dr. Gerard Jităreanu, Rector Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi 

Toamna este anotimpul bogatiei, anotimpul in care tot ceea ce am lucrat in timpul anului se aduna si este o buna ocazie sa ne bucuram cu totii. Este un eveniment pe care noi il oferim publicului larg al municipiului Iasi si la care participa in afara de cadrele didactice si studentii nostri absolventi din diferite generatii, unii care conduc deja firme prezente si mari firme din piata agroalimentara, altii aflati la inceput de drum cum sunt sudentii care au beneficiat de proiecte „e-Antreprenor”. Sunt cadre didactice si studenti care ofera produse inovative si oferim posibilitatea tuturor producatorilor de peste 65 de ani de a-si prezenta produsele.

Iesenii au putut vizita Muzeul de Anatomie si baza hipica din cadrul USV Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *