Peste 600 pachete de tigari de contrabanda au fost ascunse in cutia panoului electric al unui tren international care a intrat in Romania din Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi Feroviar au descoperit peste 13.000 de ţigarete (608 pachete), ascunse în cutia panoului electric, pe exteriorul unui tren internaţional, care urma să intre în România din Republica Moldova.

O echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutia panoului electric, pe exteriorul trenului, cantitatea de 13.060 ţigarete (608 pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat că întreaga cantitate de țigări îî aparține unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 32 de ani, prezent în tren.

Cu privire la cele constatate, acesta a declarat că tigările îi aparțin și că urma să le comercializeze pe piața neagră din România.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 9.028 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *