Peste 600 de școli din județul Iași încep astăzi noul an școlar. Sfaturile Grupului de Comunicare Strategică

7ae1c0b057552184371adcb7142abfb1_L

Toate cele 602 şcoli cu personalitate juridică şi structuri din judeţul Iaşi vor începe astăzi noul an şcolar, aproape 60% dintre acestea, adică 353 de unităţi şcolare, aflându-se în scenariul verede. Cu alte cuvinte, toţi elevii din aceste şcoli vor veni astăzi la şcoală, însă cu păstrarea normelor în vigoare, adică distanţarea fizică sau purtarea măştii de către elevi şi profesori în sălile de clasă, scrie ziaruldeiasi.ro.

Totodată, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, şcolile pot organiza astăzi evenimente festive, însă cu păstrarea normelor în vigoare.

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat o serie de reguli şi recomandări pentru elevi. Astfel, elevii sunt sfătuiţi să poarte în permanenţă masca de protecţie în mod corespunzător, acoperind nasul şi gura. Aceasta poate fi scoasă doar în aer liber, însă doar dacă distanţa dintre celelalte persoane poate fi menţinută la minimm 1,5 metri.

Un alt sfat al Grupului de Comunicare Stategică menţionează importanţa păstrării distanţei fizice la cel puţin 1 metru în spaţiile închise, cu masca purtată corespunzător, şi cel puţin 1,5 metri în aer liber, atunci când masca nu este purtată. Totodată, se recomandă spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor sau suprafeţelor, dar şi evitarea, pe cât posibil, să se intre în contact cu suprafeţe atinse de alte persoane. Grupul de Comunicare Stategică sfătuieşte tinerii să îi avertizeze pe cei din jur imediat ce au simptomele îmbolnăvirii cu Covid-19, iar cei care au aceste simptome nu trebuie să se prezinte la şcoală. Totodată, elevii cu boli cronice sau cei care au în familie persoane din categoriile de risc pot alege să facă orele online.