Peste 600 de carduri pentru masă caldă distribuite ieșenilor

masa-calda

Directia de Asistenta Sociala Iasi incepe distribuirea cardurilor pentru masa calda destinate persoanelor dezavantajate sau marginalizate. Aceste carduri nominale sunt finantate prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate care are ca obiectiv cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice cu venituri mici si persoanelor fara adapost, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic.

Pentru primirea acestor carduri, beneficiarul trebuie sa prezinte doar cartea de idenititate. Valoarea nominala a unui tichet social pe suport electronic este de 180 de lei.

Luminita Munteanu, director DAS Iasi

Tichetele pe suport electronic pentru masa calda sunt destinate persoanelor varstnice peste 75 de ani care nu depasesc veniturile peste 800 de lei precum si persoanele fara adapost. Acestea dupa cum se stie sunt cazate in Centrul Rezidential C.A. Rosetti, centru aflat insubordinea primariei municipiului Iasi si gestionat de catre Directia de Asistenta Sociala. Numarul acestor tichete este la acest moment in jur de 750 peste 600 sunt destinate persoanelor varstnice si in jur de 21-25 sunt destinate persoanelor fara adapost.

Distribuirea tichetelor a inceput inca de vinerea trecuta.

Luminita Munteanu, director DAS Iasi

Pana in prezent fiind distribuite un numar de 100 persoanelor varstnice si bineinteles toate tichetele distribuite persoanelor fara adapost. Astazi, toata echipele Directiei de Asistenta Sociala sunt pe teren pentru a distribui aceste tichete care de fapt in seama mai degraba un card distribuit persoanelor varstnice la domiciliu. Speram sa finalizam distribuirea lor astazi, daca nu o noua campanie de distribuire va avea loc vineri.

Cardurile vor fi incarcate incepand cu luna decembrie, cu o suma pentru 3 luni de zile.

Luminita Munteanu, director DAS Iasi

Suma pe luna este 180 de lei. Beneficiarul va putea sa isi achizitioneze masa calda de la unitatile recomandate de catre Prefectura, dar nu vor putea sa cheltuiasca mai mult de 40 de lei pe zi.

Atunci cand va ajunge inspectorul la locuinta fiecarui beneficiar, beneficiarul va primi 3 plicuri, unul va contine cardul, celalalt va contine pinul si bineinteles un al treilea plic in care exista lista cu unitatile care le vor asigura masa calda.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde emise nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar. Acestea pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, in termenul de valabilitate mentionat pe acestea.