Peste 5000 bolnavi internati in acest an la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

spitalul de neurochirurgie

De la începutul anului și până în prezent, în Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași au fost internați aproximativ 5200 de bolnavi. Peste 2000 dintre aceștia sunt pacienți din 32 de județe mari ale României, dar și din străinătate, iar aproximativ 3200 de bolnavi au fost doar din județul Iași.

Medicii din Spitalul de Neurochirurgie Iași au ajuns un reper pentru întreaga țară, în unitatea medicala ieșeană fiind tratate cele mai grave cazuri din România.

“Am traversat un an atipic din punct de vedere medical, confruntându-ne cu o situație epidemiologică cu risc major de îmbolnăvire – infectarea cu virusul COVID-19. În anul 2020 în Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași au fost internați până acum aproximativ 5200 de pacienți. Aproape jumătate dintre aceștia sunt bolnavi din orașele mari ale țării, dar și din străinătate. Spitalul de Neurochirurgie Iași a ajuns să trateze cele mai grave cazuri medicale. Am avut peste 2000 de pacienți veniți atât din străinătate, dar și din județele mari ale țării care s-au prezentat în unitatea noastră medicală cu tumori grave, malformații arterio-venoase cerebrale, malformații arterio cerebrale deosebit de grave, dar și fracturi complicate de coloană. Am avut peste zece cazuri grave din străinătate, din țări precum Iordania, Italia, Spania, Republica Moldova sau Ucraina.Doar din București am primit 14 pacienți, în unitatea noastră medicală fiind internați bolnavi din cele mai îndepăratete județe ale Iașului, de exemplu: Cluj, Timișoara, Hunedoara, Tulcea, Maramureș și lista poate continua.Vorbim de cazuri grave, cu patologii complicate, pacienți care au fost refuzați de spitalele din țară. Mai mult decât atât, spitalul nostru a ajuns un punct de reper pentru România, ținând cont că avem situații în care pacienții au renunțat la clinici renumite din străinătate pentru a fi tratați de noi”, a precizat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Investitiile la aceasta unitate medicala vor continua si in perioada urmatoare.

„Am reușit în doar câțiva ani, să reunim o echipă extraordinară de specialiști și să creștem, în mod semnificativ dotările spitalului, iar acum suntem în linie dreaptă către atingerea excelenței în neurochirurgie. Astăzi am reușit să avem cele mai moderne săli de operații. Am ajuns la nivelul în care, vorbind de robotică în medicină, în neurochiriurgie, putem sta alături de clinici precum cea din Viena, de exemplu. Bolnavul este centrul echipei medicale, el este prioritar și de aici rezultă calitatea vieții pacientului, concept important la nivelul Spitalului de Neurochirurgie din Iași. În acest an, ne-am asumăm orice risc pentru a salva viața bolnavilor. Am avut perioade în care, zece la sută din pacienții au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19. Suntem în momentul de față în plan de a finaliza și instala un Laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife care va schimba radical modul de percepție, de tratament al pacienților cu afecțiuni neurochirurgicale. În tot acest timp partener, dar și susținător al Spitalului de Neurochirurgie Iași a fost în permanență Consiliul Județean. Împreună am reușit să punem Iașul pe harta medicală a României, dar și a Europei. Din adâncul inimii vreau să îmi exprim recunoștința față de echipa mea. Avem medici de elită, dedicați, care au avut ca obiectiv principal pacientul. Iar astăzi, medicii noștrii sunt căutați de bolnavi din întreaga țară.”, a precizat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.