Peste 500 morti in Fasia Gaza si Cisiordania dupa atacurile dezlantuite ale Israelului

Bilanțul victimelor agresiunii israeliene în curs de desfășurare împotriva Fâșiei Gaza și Cisiordaniei a crescut la 508 morți și 2.800 de răniți începând de sâmbătă, a anunțat astăzi Ministerul palestinian al Sănătății.

Acesta a precizat că 493 de persoane au fost ucise în urma loviturilor aeriene din Fâșia Gaza și 2.751 de răniți, dintre care 91 de copii și 61 de femei, în timp ce bilanțul în guvernoratele din Cisiordania a ajuns la 15, dintre care doi minori, și aproximativ 80 de răniți.

Ministerul Sănătății a precizat că patru persoane au fost ucise, inclusiv un minor, în Ierusalim, două în Ramallah și în guvernoratul al-Bireh, patru în guvernoratul Hebron, două în guvernoratul Nablus, două în guvernoratul Ierihon și în guvernoratul Valea Iordanului și un copil în guvernoratul Qalqilya.

Avioanele de război ale ocupației israeliene au lansat sute de raiduri succesive și violente în ultimele ore asupra tuturor guvernoratelor din Fâșia Gaza, vizând turnuri și clădiri rezidențiale, instalații civile și de servicii, precum și moschei, provocând sute de morți și răniți, majoritatea fiind femei, copii și bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *