Peste 500 de persoane au fost legitimate ieri pe străzile din Iași

În data de 3 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 240 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 142 de societăți comerciale şi 15 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 564 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 32.000 de lei, dintre care 104 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. Un bărbat de 42 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă, din municipiul Iaşi.

2. Un bărbat de 37 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială, din municipiul Iaşi.