Peste 50.000 de pelerini s-au inchinat la racla Sf. Parascheva

paraschevaibsxnlkcfwef

In primele 6 zile de pelerinaj la hramul Sfintei Parscheva, peste 50.000 de credinciosi din toate colturile tarii au reusit sa se inchine. Numarul acestora este redus, comparativ cu anii in care coada de pelerini se intindea pe cativa kilometri, iar circulatia din oras era deviata. Preotii spun ca acest lucru se datoreaza in special masurilor de protectie, dar si a fricii de virus, multi preferand sa amane excursia la Iasi.

Desi mai este o singura zi pana cand racla cu moastele Sfintei Parascheva va fi introdusa din nou in Catedrala Mitropolitana, credinciosii continua sa vina intr-un numar extrem de redus.

Eu zic ca se intra organizat, nu mai este imbulzeala din anii din urma cand se stea pe mai multe randuri si se producea aglomerari la intrarea la racla”, a declarat un pelerin.

Pelerinii reusesc in felul acesta sa respecte cu usurinta distanta sociala, lucru care ii multumeste si pe reprezentantii bisericii.

IPS Teofan – mitropolitul Moldovei si Bucovinei:Multi au venit in luna septembrie, altii probabil vor veni la sfarsitul lunii octombrie. Altora le este teama de calatorie si raman acasa, incat Slava Domnului pentru toate. In felul acesta si distanta poate fi pastrata mai usor, nu mai sunt, dupa cum vedeti, aglomerarile de altadata”.

Pelerinajul se va incheia maine. Dupa ce va trece si ultimul pelerin, racla va fi reintrodusa in Catedrala Mitropolitana, unde va sta pana la urmatorul hram.