Peste 4 milioane de români au ascultat Imnul României în varianta Cantus Mundi – Madrigal

Corul Madrigal

100 de copii din corurile Cantus Mundi București alături de celebrul Cor Național de Cameră ,,Madrigal – Marin Constantin” au lansat pe 1 decembrie o nouă variantă interpretativă a Imnului de Stat al României. Acțiunea a avut un succes neașteptat, producția fiind vizualizată în doar 2 zile de peste 4 milioane de români.

10 posturi naționale de televiziune (Digi24, Antena 1, Realitatea TV, România TV, TVR Internațional, Prima TV, Național TV, Trinitas TV, Speranța TV, TVR 3), 22 de televiziuni locale (TVR Iași, TLM Iași, Neptun TV Constanța, Informația TV Satu Mare, TV Buzău, Eveniment TV Sibiu, Nova TV Brașov, TL+ Baia Mare, TV AS Bistrița, Banat TV, TV Muscel, TV Brașov, TVN Neamț, TVSE Râmnicu Sărat, Est TV, CNSTV Roman, TL3 Media Rovinari, Litoral TV Năvodari, Column TV Târgoviște, Alfa Omega, Look TV) și peste 20 de radio-uri din România au difuzat această versiune interpretativă a Imnului de Stat pentru a marca Ziua Națională.

Videoclipul înregistrat la fântânile din Piața Unirii a fost transmis pe conturile de social media -Corul Madrigal și Cantus Mundi România – cu un reach total de 1.796.616 de persoane în doar 48 de ore. Cumulate, audiențele TV și social media generate de cele peste 8.000 de distribuiri ale acestui fișier video, au dus la o vizibilitate totală de peste 4.000.000 de persoane, din țară și din străinătate. Proiectul cuprins în Programul Cantus Mundi București susținut de Primăria Capitalei prin PROEUDS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

„Pentru a fi asimilat, imnul României trebuie prezentat publicului într-o variantă accesibilă, ușor de reprodus. Pentru a-l aduce aproape de copii și tineri, aceștia trebuie să se regăsească în el. Prin varianta pe care o propunem, Imnul de Stat se apropie de români și devine accesibil, ușor de reprodus, mai ales în rândul celor mici. Asocierea vocilor copiilor cu profesionalismul celui mai important cor românesc, face ca această producție să devină un reper pentru spiritul național. Cred că este cea mai bună cale pentru a crește o generație pentru care valorile naționale să conteze mai mult.” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră ,,Madrigal – Marin Constantin”.

„Este o imensă bucurie să-i văd împreună, Madrigalul construit de tatăl meu, dirijorul Marin Constantin, acum 55 de ani și Programul Cantus Mundi, pe care eu l-am pornit în urmă cu doar 7 ani și care a ajuns la aproape 40.000 de copii din România. Mă bucur să văd că Madrigalul este un mentor și un exemplu pentru acești copii, că de la Madrigal către tânăra generație pornește dragostea pentru țară, respectul pentru simbolurile naționale, poziționarea culturii acolo unde ea merită, adică foarte sus. Faptul că atâția români au sărbătorit țara aceasta prin vocile lor este dovada că ceea ce facem trebuie continuat, că cei 250.000 de copii la care visam să ajungem prin acest imens program de integrare socială prin muzică nu este un vis, ci doar realitatea de mâine.” – a spus reputatul dirijor Ion Marin, fondatorul Programului Național Cantus Mundi și Directorul de Onoare al Corului Madrigal.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai important program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 7 ani de activitate, programul a adunat sub umbrela sa peste 1.050 de coruri. Peste 38.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.