Peste 4.300 de tablete vor ajunge în 71 de școli din județul Iași

tablete-si-laptopuri-donate-de-romanii-din-germania-unor-copii-din-judet-prin-intermediul-bisericii-q4X

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a început, luni, distribuirea tabletelor achiziţionate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin programul „Şcoala de acasă”, fiind 4.320 de tablete informatice ce vor ajunge la 71 de şcoli.

Prin intermediul acestui program, judeţul Iaşi va primi 14.583 de tablete, de care vor beneficia 174 de şcoli gimnaziale şi licee. El are ca obiectiv facilitarea activităţilor didactice la distanţă pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculaţi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. 

„Astăzi, inspectoratul şcolar va împărţi tablete de tip TLC la 26 de şcoli, alte 45 de şcoli urmând să primească tablete ALLVIEW. Pentru asigurarea egalităţii de şanse, distribuirea tabletelor primite prin programul „Şcoala de acasă” se va face respectând mai multe criterii: vor avea prioritate familiile în care nu există niciun echipament informatic, apoi cele care au un singur dispozitiv electronic pe care îl folosesc mai mulţi copii din aceeaşi familie, un ultim criteriu fiind existenţa unui singur dispozitiv folosit de mai mulţi membri ai familiei, inclusiv pentru telemuncă. Tabletele, care includ un abonament la internet, vor ajunge la elevi după ce, prin sistemul MDM (Managementul Device-urilor Mobile), vor fi securizate şi nu vor permite accesarea site-urilor maliţioase, vor fi monitorizate şi personalizate în scop educaţional, neputând fi înstrăinate”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Antonina Bliorţ.

Ea a menţionat că ISJ Iaşi a demarat procedurile de achiziţionare şi a 3.707 tablete prin programul „Educaţia în siguranţă”, care vor ajunge în şcolile care nu au posibilitatea să-şi completeze necesarul de tablete prin accesarea de fonduri europene. Prin acelaşi program, ISJ a achiziţionat 315.273 de măşti şi 4.583 litri de dezinfectant.

Conform acesteia, un alt proiect depus de ISJ Iaşi în parteneriat cu 34 de şcoli din judeţ, „Şanse egale la educaţie prin suport IT”, va contribui la dotarea cu echipamente informatice necesare desfăşurării unor activităţi educative de calitate. Acest program vizează achiziţionarea şi distribuirea a 9.321 de tablete, 1.038 laptopuri, 394 de sisteme alcătuite din desktop şi monitor, 370 de sisteme ALL-IN-ONE, 348 de camere web, 391 de camere web conferinţă, 461 de proiectoare, 503 de ecrane de proiecţie, 536 de table interactive, 503 de tablete grafice, 151 de routere pentru 23 de şcoli, 1.994 sisteme management dispozitive.