Peste 35 zboruri de pe Aeroportul Iasi anulate. Pe langa cursele spre si din Italia au fost anulate si cele din Austria

Autoritatile romane au luat decizia suspendarii dinspre si inspre Italia, pana in 23 martie. De asemenea compania austriaca ce opereaza pe aeroportul din Iasi a decis sa anuleze cursele spre Viena si retur pentru urmatoarele 3 saptamani.

La Iasi vor fi afectate peste 35 de zboruri spre Italia si Austria. Pe primul plan este pusa siguranta pasagerilor si evitarea riscului de raspandire a virusului.

Momentan conducerea aerogarii nu stie va fi impactul bugetar de pe urma anularii zborurilor.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi: „Ieri am primit confirmarile de la autoritatile din Italia ca aeroporturile din nordul Italiei sunt inchise, iar astazi am primit de la autoritatile romane, inchiderea zborurilor catre Italia, pana pe data de 23 martie. Chiar daca companiile au anuntat ca de pe 13 martie urmau sa suspende cursele, ordinul Ministrului Transporturilor arata ca incepand de astazi sunt suspendate pana pe 23 toate cursele catre Italia. Chiar daca si acum cand aeroportul are de pierdut din aceste lucruri, continui sa va spun ca siguranta este principalul lucru in aviatie, fie ca vorbim de siguranta zborurilor, fie ca vorbim de siguranta pasagerilor, deci din acest punct de vedere este importanta sanatatea tuturor, nu profitul aeroportului. Noi avem de pierdut, pana in acest moment am avut cheltuieli suplimetare in ceea ce priveste realizarea dezinfectiei si utilizarea tuturor materialelor necesare in acest proces de flux separat pentru pasagerii din Italia”.

La Aeroportul International Iasi sunt suplimentate in continuare masurile de dezinfectie si de preventie a extinderii cu noul virus.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!