Peste 33.000 ieseni s-au vaccinat antigripal

Vaccinarea împotriva gripei este posibilă și în farmaciile comunitare din Iași, autorizate în acest sens. În judet peste 50 de puncte farmaceutice participă la campania de imunizare antigripală.

Vaccinarea antigripală în farmacii se realizează de către farmaciştii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară, organizate și de UMF Iași la sfârșitul anului trecut. Administrarea dozei în farmacie îi scutește pe doritori de un drum suplimentar cu vaccinul eliberat din farmacie înapoi la medicul de familie.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere.

Vaccinul antigripal este compensat 100% pentru următoarele categorii de asiguraţi:

  • minorii cu vârsta de peste 6 luni;
  • gravide;
  • persoane între 19 și 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații: boli cronice cardio-vasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, boli metabolice, oncologice, autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală;
  • persoane peste 65 de ani;
  • personal medico – sanitar și auxiliar.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani, fără boli cronice, care doresc să se imunizeze, beneficiază de un regim de compensare 50%. De la începutul campaniei de imunizare antigripală și până acum, conform datelor DSP, s-au vaccinat peste 33.500 de ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *