Peste 300.000 pelerini sunt asteptati la Iasi

WhatsApp-Image-2022-10-04-at-12.04.12

In primul pelerinaj fara restrictii, peste 300.000 de pelerini sunt asteptati la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Pentru ca toate evenimente sa se desfasoare in cele mai bune conditii, autoritatile locale impreuna cu fortele de ordine au organizat totul in cele mai mici detalii.

Sarbatorea Sfintei Parascheva este un moment asteptat de credinciosii care vin din toate colturile tarii pentru a se ruga la racla. Pregatirile sunt in toi, iar seria de evenimente va debuta joi, 6 octombrie, moment in care va fi scoasa racla Sfintei Parascheva din Catedrala Mitropolitană.

Lucian Apopei, purt.cuv.Arhiepiscopia Iașilor: „Evenimentul central daca putem spune al pelerinajului de la Iasi va fi ziua de 14 octombrie cand incepand cu ora 09.00 cand va fi savarsita Sfanta Liturghie.

Pentru ca toate evenimentele sa se realizeze in cele mai sigure conditii, autoritatile s-au reunit intr-o sedinta de lucru.

Bogdan Cojocaru, prefect jud.Iasi: „Astazi am avut la nivelul Prefecturii o intalnire alaturi de toate structurile MAI implicate in buna organizare in asa fel incat pe perioada pelerinajului sa putem oferi un cadru de siguranta tuturor pelerinilor care vor veni in judetul nostru.

Sute de forte de ordine vor actiona pe raza municipiului Iasi pentru ca evenimentele religioase si artistice sa se desfasoare in cele mai sigure conditii.

Ion Sandu, cmd.Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău: „Avand in vedere ca debutam pe data de 08 octombrie cu sosirea in mod organizat a celor pelerini din orasul Voluntari cu autocare. Estimam in jur de 100 de capacitati mari dupa care vom continua cu celelalte activitati ce tin de Calea Sfintilor duminica si Sfanta slujba Arhiereasca de pe 14 octombrie care va avea loc pe Pietonalul Stefan cel Mare

Suportul medical pe toata perioada Hramului va fi acordat in corturile amplasate in preajma Catedralei Mitropolitane si in locurile in care se vor forma cozile de pelerini.

Ionut Ciprian Grădinaru, inspector șef ISU Iași: „Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va asigura un dispozitiv de asigurarea masurilor specifice situatiilor de urgenta si dispozitiv integrat impreuna cu personalul UPU-SMURD Iasi si Serviciul de Ambulanta in curtea Mitropoliei si in zonele adiacente.

Acesta este primul pelerinaj care se desfășoară fără restricții impuse de criza sanitară.