Peste 30.000 euro obtinuti de un iesean prin metoda accidentul

Metoda-accidentul-1

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au identificat un tânăr, de 29 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea a 10 infracțiuni de complicitate la înșelăciune prin metoda „accidentul” și a unei infracțiuni de instigare la tâlhărie.

Din cercetările efectuate de polițiști până în prezent, a rezultat faptul că tânărul ar fi fost complice la comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin metoda „accidentul”, constând în aceea că în perioada aprilie – octombrie 2018, 10 persoane cu vârste cuprinse între 61 și 90 de ani, ar fi fost contactate telefonic de către o altă persoană, care prin folosirea de nume sau calități false, le-ar fi spus că rude de-ale lor au fost implicate în accidente și le-ar fi solicitat bani, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 161.000 de lei.

Ulterior, tânărul ar fi trimis alte două persoane la domiciliile persoanelor vătămate pentru a ridica banii. De asemenea, la data de 25 aprilie 2018, acesta ar fi instigat una dintre tinerele trimise pentru a încasa banii de la un bărbat, de 83 de ani, să comită infracțiunea de tâlhărie, smulgându-i victimei portofelul cu 50.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, ieri, tânărul a fost reținut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria
Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.