Peste 200 de specii de crizanteme la Grădina Botanică din Iași

unnamed (7)

Explozie de culoare la Gradina Botanica din Iasi. Peste 200 de soiuri de crizanteme sunt expuse anul acesta, atat in sere cat si in spatiile deschise ale gradinii. Vizitatorii pot aprecia sute de specii de dovleci dar si cele mai iuti specii de ardei din lume.

Cea mai asteptata expozitie de flori si-a deschis portile pentru vizitatori. Gradina Botanica ”Anastasie Fătu ” din Iasi se poate mandri cu cea mai mare expozitie de crizanteme din tara. Pentru prima data, crizantema a fost adusa in Grădina Botanica in urma cu 45 de ani. In 1975 erau doar trei soiuri, dar specialistii de la Iasi au diversificat soiurile de la un an la altul, ajungand sa fie creata o colectie unica in tara. Pe langa colectia impresionanta de flori de toamna, la expozitie pot fi vazute si sute de soiuri de dovleci sau varza si ardei.

prof. univ. dr. Catalin Tanase – director Gradina Boptanica ” Anastasie Fatu” Iasi

La aceasta editie sunt 209 soiuri de tufanele si 212 de crizanteme. Sunt 26 specii salbatice . O valoare importanta o au si cele 31 de soiuri romanesti. Este de altfel, o colectie unica in Romania.

La aceasta editie, pe langa crizanteme sunt prezentate soiuri de varza decorativa, iar la aceasta editie vizitatorii pot observa 8 hibrizi noi.

Pentru prima data sunt prezentate trei soiuri de ardei iute, cele mai cunoscute la nivel mondial.

Zeci de persoane au venit ca la o traditei, in ciuda vremii ploiase, la primele ore pentru a vizita explozia de culori creata de crizanteme.

Am venit tocmai de la Bacau cu scopul de a vedea expozitia. Ne bucuram ca macar in partea din exterior  este deschisa. Pacat ca nu putem vizita si expozitia din interior. – spune un bărbat venit de la Bacău.

Anul acesta, tema expozitiei a fost aleasa drept omagiu pentru generatiile care au contribuit la edificarea primei universitati moderne din Romania, ce implineste 160 de ani de la infiintare. Expozitia ”Flori de tomana ” va putea fi vizitata pana pe 15 noiembrie.