Peste 20 politisti pusi pe drumuri de o gluma intre adolescenti

Sharing is caring!

Ieri dimineata, în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Iași au fost sesizaţi prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către o persoană care solicita ajutor, fără a oferi informații referitoare la identitatea sa, locul în care s-ar afla ori despre presupusa agresiune și care ulterior a încheiat convorbirea.

Polițiștii au apelat înapoi numărul de telefon, însă nu au putut lua legătura cu persoana care a apelat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În urma investigațiilor desfășurate, au fost identificați un minor de 16 ani și o minoră de 15 ani, care au declarat faptul că, în timp ce s-ar fi aflat în pauză la școală, minorul ar fi apelat din greșeală numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar minora ar fi strigat după ajutor, însă când ar fi observat apelul în
desfășurare, ar fi închis convorbirea.

S-a stabilit faptul că minora nu a fost victima vreunei infracțiuni, fiind încredințată tatălui său. Cei doi minori au fost sancționați contravențional, conform O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

În activitățile desfășurate au fost angrenați peste 20 de polițiști și s-a beneficiat de sprijinul U.T.A.I. Iași și B.O.S. Iași. Cercetările continuă.

shares