Peste 20% din cadrele medicale sunt confirmate cu COVID

Situatie dificila la Iasi! Tot mai multe cadre medicale ajung sa se infecteze cu COVID-19. Medicii sustin ca vor prelua din atributiile colegilor care au fost infectati, izolati sau carantinati.

Daca lunile trecute vorbeam despre o avalansa de pacienti pozitivi, in valul 5 tot mai multe cadrele medicale se infecteaza. Medicul Florin Rosu, managerul Sitalului de Boli infectioase din Iasi spune ca peste 20% din personalul medical se afla in izolare sau carantina dupa testarea COVID. 

„Peste 20% din randul cadrelor medicale se pozitiveaza. In aceste conditii, cadrele medicale trebuie sa intre in carantina sau in izolare, in functie de decizia DSP si sigur in functie de ancheta epidemiologica. Cu toate acestea, am gandit strategii inca din timp, astfel incat actul medical sa nu aiba de suferit.”, a declarat”, a declarat dr. Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Medicul iesean spune ca personalul pozitiv nu ar fi contactat virusul din spital.

In momentul de fata, infectarile sunt comunitare, in consecinta cadrele medicale nu contacteaza boala in momentul in care isi exercita actul medical, ci in momentul in  care intra in legatura cu celelalte persoane, asa cum spuneam, in comunitate. ”, a adaugat medicul.

Numai in ultimele 24 de ore, la Iasi au fost confirmate 645 de cazuri.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!