Peste 20 de persoane au sărbătorit Mica Unire alergând 21 de kilometri. Semimaratonul a devenit o tradiție la Galați

62319121jpg-c309-aa225

Hora Unirii a fost jucată, dimineață, la granița României cu Republica Moldova, în județul Galați. 20 de alergători au parcurs distanța de 21 de kilometri, echivalentul unui semimaraton, în mai puțin de o oră.

Au purtat steaguri și eșarfe tricolore și au vrut să marcheze în acest fel 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

20 de prieteni au plecat de dimineață din oras spre Vama Galați-Rutier, care face legătura cu satul Giurgiulești, din Republica Moldova. Pentru că nu sunt la prima experiență de acest fel, cei zece kilometri și jumătate parcurși până la punctul de trecere a frontieri nu au fost o problema.

A devenit o tradiție, la Galați, ca acest traseu să fie parcurs în alergare pe 24 ianuarie. Este pentru prima dată, însă, când vremea este atât de prietenoasă cu sportivii.

Cei care parcurg an de an acest traseu, devenit, neoficial, un semimaraton al Unirii Principatelor, vor sa mobilizeze cat mai multa lume pentru editiile viitoare.

După ce au jucat hora în fața grănicerilor, alergătorii au plecat înapoi spre Galați, pentru a încheia cei 21 de kilometri.