Peste 2 milioane de ambalaje au fost returnate de consumatori în luna ianuarie

Peste 2 milioane de ambalaje au fost returnate de consumatori, în luna ianuarie, prin intermediul Sistemului de Garanție Returnare.

În prima lună de funcționare – decembrie 2023 – producătorii și importatorii de băuturi au pus pe piață aproximativ 45 de milioane de ambalaje cu marca SGR. În luna ianuarie, numărul acestora a crescut la circa 180 milioane ambalaje.

”La mai puțin de trei luni de la inaugurare, SGR este încă la un nivel incipient, însă cifrele raportate se încadrează în estimările inițiale și suntem optimiști că obiectivele primului an pot fi îndeplinite. În următoarea perioadă vom vedea din ce în ce mai multe ambalaje SGR pe rafturile magazinelor, până când toate produsele cu ambalaj fără garanție vor fi înlocuite. De asemenea, continuă în ritm alert atât dezvoltarea centrelor regionale, cât și campania de sprijinire a comercianților pentru semnarea contractelor și conformarea cu obligațiile legale. Le mulțumesc tuturor celor care contribuie la succesul acestui proiect esențial pentru viitorul României”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Recordul de ambalaje SGR colectate într-o singură zi îl deține Municipiul București, cu peste 1.000 de saci colectați. Totodată, echipa RetuRO SGR a depășit 100 de angajați. Până la sfârșitul anului, compania intenționează să creeze aproximativ 600 de locuri de muncă verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *