Peste 2.000 de ieșeni au fost legitimați ieri, pe stradă, de polițiști

În data de 10 decembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat  aproximativ 200 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate  82 de societăți comerciale şi 43 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.161 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nepurtarea măştii de protecţie).

Exemplu:

La data de 10 decembrie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani au depistat un bărbat, de 40 ani,  pe str. Fericirii, din mun. Paşcani care nu respecta normele de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020.