Peste 190 politisti pe strazi in perioada minivacantei

politisti

În perioada 15 – 18 august a.c., peste 190 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași vor fi în stradă, zilnic, pe toată perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Polițiști  de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă pentru siguranţa cetăţenilor.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate zilnic peste 90 de patrule de siguranţă publică.

Efectivele din teren vor acționa pentru siguranța cetățenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ.

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de la ordine publică, vor acționa pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care pun în pericol siguranța rutieră prin nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, vor fi folosite aparatele radar pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral,  precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.