Peste 18.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Iași

antigripal

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă.  În data de 11 noiembrie 2021, a ajuns la Iași a patra tranşă de vaccin antigripal ce constă în 18.308 doze, care vor fi repartizate în continuare la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. 

Vă reamintim că la jumătatea lunii octombrie au fost repartizate 13720 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă de vaccinuri. A urmat a doua tranșă, constând în 9154 doze și la începutul lunii noiembrie au ajuns la Iași încă 32.039 de doze de vaccin antigripal. În primele trei etape, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a distribuit dozele pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituţionalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale. 

În continuare, campania vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii. 
În cadrul acestei campanii, până în momentul de față s-au vaccinat antigripal 19.876 persoane.

Marius Voicescu – purtator de cuvant DSP Iasi: „La jumatatea lunii octombrie au fost repartizate alte 3 transe.13 700 de doze de vaccin antigripal, reprezentand prima transa de vaccin antigripal. A urmat a doua cu 9154 de doze si la ineputul lunii noiembrie au ajuns la Iasi inca 32.000 doze de vaccin atigripal. In aceste 3 etape, DSP a distribuit dozele pentru imunizarea impotriva gripei de sezon a copiilor inscrisi la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din institutiile sociale,  a personalului medico-sanitar din unitatile medicale, precum si a persoanelor din caminele de batrani si unitatile medico-socile”.