Peste 1600 blocuri au fost distruse sau avariate în Harkov de la începutul razboiului

630_360_1649689243-350

Peste 1.600 de clădiri înalte de apartamente au fost distruse sau avariate în orașul Harkov ca urmare a atacurilor rusești.

„Agresorul continuă să bombardeze cartierele rezidențiale din Harkov. Un total de 1.617 de blocuri înalte au fost distruse de la începutul războiului”, a declarat primarul din Harkov, Ihor Terekhov, într-un interviu pentru CNN.

Potrivit acestuia, bombardamentele au continuat sâmbătă și duminică. Duminică seara, inamicul a tras rachete de croazieră. Oamenii suferă deoarece acolo sunt uciși și răniți, infrastructura din Harkov este distrusă, a adăugat primarul.

După cum a subliniat Terekhov, armata ucraineană apără orașul. Datorită eforturilor lor eroice și a ajutorului partenerilor occidentali, inclusiv Regatul Unit, care furnizează arme, Forțele Armate ale Ucrainei au capacitatea de a lupta eficient.

Potrivit primarului, în ciuda războiului, mulți oameni nu vor să-și părăsească orașul natal, deși au posibilitatea de a se evacua.

Terekhov a mai spus că Ucraina are nevoie de arme, sprijin politic și ajutor umanitar din partea aliaților săi. Orașul primește produse, medicamente și cele de bază, dar acestea sunt în mod constant oferite oamenilor.

După cum s-a raportat, pe 11 aprilie, bombe cu ceas au fost depistate în mai multe districte din Harkov. Mai devreme, Rusia a început să arunce bombe cu parașute deasupra Harkovului.