Peste 160 de milioane de ambalaje au fost colectate in 5 luni de la implementarea sistemului garantie returnare

10 milioane de ambalaje pentru băuturi, au fost colectate doar după vacanța de 1 Mai și un total de 160 de milioane de ambalaje colectate în cele cinci luni de la lansarea sistemului garanție-returnare sunt cifrele care arată interesul tot mai mare al populației față de reciclarea recipientelor purtând semnul RetuRO SGR.

Datele au fost anunțate de reprezentanții RetuRo la deschiderea celui de-al patrulea centru regional de colectare, care a fost inaugurat, azi, în județul Ilfov, în imediata vecinătate a Capitalei, după cele deschise în ultimele luni la Cluj, Timișoara și Brașov.

„Susțin acest sistem, colectând separat toate ambalajele returnabile și încurajez pe toată lumea să o facă. Mă bucur că există un interes atât de mare pentru returnarea acestor recipiente, nu doar în rândul adulților, ci și al copiilor, care se bucură de fiecare leu colectat și, totodată, învață ce înseamnă un comportament responsabil”, a spus Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *