Peste 1,6 milioane de euro pentru reabilitarea termica a Spitalului Clinic Cai Ferate Iasi

spitalul cfr

La sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt, a fost semnat contractul de finantare prin care institutia medicala condusa de Mihai Glod va primi fonduri nerambursabile pentru reabilitarea termica a Spitalului Clinic Cai Ferate Iasi.

Proiectul va avea o durata de implementare de 38 de luni si are ca obiectiv cresterea eficientei energetice la nivelul corpurilor A si D ale Spitalului Clinic Cai Ferate Iasi, cu scopul principal de reducere a consumului de energie aferent incalzirii acestor spatii. Tinta vizata prin aplicarea masurilor de imbunatatire a eficientei energetice este reducerea, pana in ianuarie 2020, a consumului anual de energie primara al corpurilor A si D cu pana la 86,60% pentru corpul A si cu 80,75% pentru corpul D (Balneologie-Dermatologie).

Valoarea finantarii nerambursabile este 1.644.008 Euro si reprezinta 85% din valoarea eligibila a proiectului.
Spitalul Clinic CF Iasi este un spital generalist pentru bolnavi acuti si cronici, organizat intr-o structura de 8 sectii cu specialitati de baza, din care 6 sunt sectii clinice universitare: medicina interna, chirurgie, ORL, oftalmologie, dermatologie, balneologie si doua neclinice: (neurologie si ATI). Spitalul are in total 320 de paturi.