Peste 1500 de locuri la admiterea USV Iasi

WhatsApp Image 2021-06-09 at 18.16.28

In curand incepe admiterea la Universitatea de Stiintele Vietii din Iasi. Cei care devin studenti in noul an universitar vor beneficia de 1500 de locuri la inscriere. Totodata, Universitatea ofera anul acesta si tablete pe care studentii isi vor desfasura cursurile online, asta pentru cei care provin din medii defavorizate.

Viața de student înseamnă o activitatea complexă la Universitatea de Științele Vieții din Iași. Prin intermediul programelor de studii de licență, masterat și doctorat, studenții au oportunitatea de a se forma si specializa profesional în domenii de interes. Dobândind competenţe corespunzătoare exigenţelor pieţei forţei de muncă, absolvenții universității au posibilitatea de a obține rapid un job după finalizarea studiilor conform pregătirii lor profesionale.

Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector USV: „Activitatea de admitere în acest an, așa cum probabil se cunoaște, are loc în perioada 12-23 iulie. Avem scoase la concurs peste 1500 de locuri la licență, masterat și doctorat. Avem undeva cu aproape 100 de locuri mai mult față de anul trecut și încurajăm pe cât posibil să vină tinerii la universitate, nu neapărat să facă o universitate, ci faptul că își pot creiona viața și destinul pentru o perioadă lungă de timp. Ceea ce înseamnă că sunt perspective profesionale, fie că vorbim de agricultură, horticultură, ingineria produselor alimentare, zootehnie sau medicină veterinară”.

Pe lângă  un campus universitar modern în cea mai frumoasă zonă a Iașului, tehnologii de ultimă generație și programe de studii în domenii de viitor, pregătire practică în baze proprii și ateliere de microproducție, burse de studiu, merit și performanță, studenții vor beneficia și de condiții optime de cazare, în cămine dotate cu internet, spații de gătit și mașini de spălat.

Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector: „Am reușit să cazăm studenții pe an și pe grupe, studenți câte doi maxim 3, în cameră acolo unde a fost situația și camerele au fost mai mari, unde s-a asigurat un spațiu suficient, dar și condiții de dezinfecție, dezinsecție și așa mai departe. Cât a fost perioada sub stare de alertă și numărul de infectări a fost destul de ridicat, bineînțele masca a fost obligatorie în cămin, mai puțin în cameră, unde erau colegi din aceeași grupă”.

Anul acesta, universitatea va răspunde necesităților studenților, iar cei care provin din medii defavorizate și nu au condiții necesare studiilor în mediul online, vor beneficia de tablete pentru studiu. USV Iași va achiziționa 60 de tablete pentru elevii care provin din mediul rural.

Prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector: „Știm că anul trecut, foarte ulte activități s-au desfășurat în mediul online. Am avut diferite companii care au susținut cu tablete studenții care au provenit din medii defavorizate sau cei din mediul rural și de aceea prin anumite proiecte, stimulăm să zicem admiteresa pentru studenții din anul I, să le oferim, astfel încât să aibă un device pe parcursul celor 4 ani în care să-și desfăsoare în mod normal activitatea, dacă vor mai suferi astfel de situații, să trecem printr-o astfel de pandemie”.

Pentru anul universitar 2021-2022, modul de desfășurare al cursurilor, cât și modalitatea de cazare se vor stabili cu exactitate în funcție de evoluția pandemică.