Peste 1500 copii din judetul Iasi au fost evaluati oro-dentar

𝗘𝘃𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗮𝗻𝗮𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗼𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝘃𝗮𝗿𝘀𝘁𝗮 𝟲-𝟭𝟰 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗿𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗜𝗮𝘀𝗶

Până la data de 25.01.2024 în cadrul proiectului “Evaluarea și promovarea sănătății orale” pentru copiii cu vârsta 6-14 ani din mediul rural din județul Iași, Direcția de Sănătate Publica Iasi în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Crucea Roșie Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Universitatea Apollonia din Iași, au realizat evaluarea oro-dentara a unui numar total de 1500 copii, din cei peste 37.000 de copii din mediul rural, elevi la 25 din cele aproximativ 300 unități de învățământ din județul Iași.

Săptămâna trecuta au fost vizati copii din comuna Balș urmând ca în perioada următoare să fie evaluati cei din comunele Popricani și Țigănași.

„În cadrul proiectului ne propunem ca pe o durată de aproximativ 2 ani să se evalueze toți copiii din mediul rural din județul Iași cu vârstă cuprinsă între 6 și 14 ani, însumând cu aproximație 37.000 de copii.
Scopul acestui proiect este informarea privind tehnica corectă a periajului dentar, alimentația sănătoasă și importanța pentru organism a tratării afecțiunilor orale, îndrumarea copiilor de vârstă 6-14 ani depistați cu o patologie din sfera oro-maxilo-facială către cabinetele stomatologice în vederea tratamentului în funcție de afecțiunea depistată (în special la cele care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Iași) și distribuirea unor materiale de informare precum și a unor kit-uri de igienă orală”, a transmis Direcția de Sănătate Publica Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *