Peste 14 000 de tablete vor ajunge la elevii din Iași

TABLETE-PENTRU-ELEVI

Elevii fara posibilitati financiare vor putea face scoala on-line! Au ajuns tabletele  distribuite de Ministerul Educatiei si Cercetarii  prin programul ”Scoala de acasa”. Momentan, in depozitul Inspectoratului Scolar Judetean sunt peste 8000 de tablete, iar in zilele urmatoare se asteapta si restul pana la 14 583.

Dispozitivele vor fi distribuite elevilor din cele peste 170 de scoli gimaziale si licee din Iasi. In judet sunt destule familii care nu au posibilitatea sa asigure copiilor telefoane sau tablete pentru invatamantul online.

Astazi a ajuns cea de-a doua transa de tablete destinate studierii de acasa. Prioritate au familiile in care nu exista niciun echipament informatic, apoi cele care au un singur dispozitiv electronic pe care il folosesc mai multi copii.

In final, vor primi tablete si familiile cu mai multi membri care au un singur dispozitiv inclusiv pentru telemunca.

prof. dr. Genoveva Farcas, inspector scolar general in cadrul ISJ Iasi

Este extrem de important ca fiecare elev sa aiba acces la educatie on line. Acest lucru nu se poate, desigur, in absenta echipamentelor electronice.

La nivelul  judetului Iasi avem 8840 de tablete care au sosit din totalul de 14 583 de tablete alocate de catre Ministerul Educatiei pentru judetul nostru.

Tabletele au acces la internet pe o durata de 2 ani si nu vor putea fi instrainate de elevii la care ajung.

prof. dr. Genoveva Farcas, inspector scolar general ISJ Iasi

Sunt personalizate printr-un cod individual tocmai pentru a nu putea fi instrainate de catre un beneficiar sau altul si mai mult decat atat, securizate pentru accesul pe site-uri interzise pentru elevi.

In zilele urmatoare in depozitul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi vor ajunge si celelalte dispozitive electronice.