Peste 14.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România

aeroport

Peste 14.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România, cele mai multe fiind pentru punctul de trecere al frontierei din aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până la 18,00, au fost create 35.549 de conturi în platformă şi 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, se precizează într-un comunicat.

Sursa citată menţionează că cele mai multe persoane au completat formulare pentru puncte de trecere a frontierei din aeroportul Internaţional „Henri Coandă” – 5.221, aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj – 1.193, punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955, punctul de Trecere a Frontierei Borş – 742, punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708.

GCS reaminteşte că, duminică dimineaţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a operaţionalizat platforma https://plf.gov.ro, astfel încât persoanele care vor intra în ţară în cursul zilei de luni să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României.