Peste 100 de tinere însărcinate au solicitat Primăriei Botoşani acordarea sprijinului financiar în cadrul Programului Materna

Peste 100 de tinere însărcinate au solicitat Primăriei Botoşani acordarea sprijinului financiar de 2.000 de lei în cadrul Programului Materna, au anunţat reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit acestora, de la debutul programului, pe 1 iulie 2023, şi până în prezent, la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani au fost înregistrate 102 de cereri de la viitoarele mame. Din totalul femeilor care au cerut sprijin, 97 au intrat deja în posesia cardului ‘Materna’.

‘La începutul acestei săptămâni am semnat noi dispoziţii de acordare a cardului Materna pentru câteva viitoare mame. Mă bucur că acest program este bine primit de botoşănencele care se pregătesc să aducă pe lume un copil’, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Fiecare viitoare mamă inclusă în program primeşte câte un sprijin financiar în cuantum de 2.000 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor efectuate cu analizele medicale pentru monitorizarea sarcinii.

Programul Materna este destinat femeilor însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în municipiul Botoşani. Alimentarea cardului se face în două etape – 1.000 de lei, după săptămâna a 10-a de sarcină, şi 1.000 de lei, după săptămâna a 24-a de sarcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *