Peste 100 de politisti in strada pentru prevenirea accidentelor

poltisti in tafic

Actiune de amploare a politistilor de la rutiera, in aceasta dimineata, pe drumurile din judetul Iasi. In cadrul actiunii a fost adusa si o autospeciala de la Bucuresti cu radar incorporat. Evenimentul a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, nu si sanctionarea soferilor. In urma controalelor o serie de soferi care s-au abatut de la codul rutier au suportat consecintele.

Motorul mentionat circula la ora 12.50 pe sensul de mers dinspre pasarela nicolina catre Piata Cug, iar la trecerea pentru pietoni nu a oprit si nu a acordat prioritate de trecere unui pieton de sex feminin aflat in traversarea strazii de la dreapta spre stanga conducatorului auto, pe sensul acestuia de mers”, a spus un polițist.

Motociclistul care nu a acordat prioritate de trecere a fost surprins cu ajutorul radarului fiind monitorizat din autospeciala si raportat colegilor de la rutiera care au luat masuri.  Soferului i-a fost adus la cunostinta abaterea si bineinteles valoarea sanctiunii.

O sa va rog sa ma asteptati la motocicleta. Fapta pe care ati savarsit-o atrage retinerea permisului 30 de zile si sanctiune in cuantum de 4 puncte penalizare”, a adăugat polițistul.

Intr-o ora, cei mai multi soferi au fost opriti pentru neacordare de prioritate pietonilor care se antrenau in traversarea strazii.

La actiunea din aceasta dimineata au participat politisti din Neamt, Vaslui si Iasi care s-au distribuit in zonele in care au fost inregistrate cele mai multe evenimente rutiere.

Anca Vijiac- purt.cuv. IPJ Iasi: „Desfasoara o ampla actiune pe toate drumurile din judetul Iasi pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, aici ne referim la viteza excesiva, depasiri neregulamentare, neacordare prioritate, la abateri produse de biciclisti sau de carutasi”.

Actiunea s-a organizat ca urmare a numarului mare de evenimente rutiere petrecute in municipiul Iasi, principalul scop fiind acela de informare si preventie.