Peste 100.000 de euro pentru paza Casei Corpului Didactic Suceava, investiție abandonată de 7 ani. ”Am vrut să facem un studiu de fezabilitate să vedem cât ar costa să o luăm de la capăt”

casa-corpului-didactic-suceava-640x400

Deși lucrările la șantierul Casei Corpului Didactic Suceava, din comuna Şcheia, județul Suceava, au fost abandonate din 2016, investiția înghite anual sume mari de bani doar pentru asigurarea pazei șantierului, scrie Monitorul de Suceava.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, cheltuielile din ultimii ani pentru plata unei firme de pază, care asigură supravegherea permanentă a obiectivului, se ridică la 500.000 de lei. Sunt peste 100.000 de euro pe care Ministerul Educației i-a alocat, prin IȘJ, pentru paza acestei investiții controversate, din 2016, de când lucrările bat pasul pe loc.

Pentru că banii așteptați pentru resuscitarea șantierului nu au mai venit, Inspectoratul Școlar vrea să se delimiteze de această investiție, în condițiile în care a fost blocat și drumul de acces până la șantier.

„În anul școlar 2022-2023 nu a fost prevăzut un buget pentru această investiție, în afară de pază. Ne dorim să o preia alt minister, poate Ministerul Sănătății, să îi dea altă destinație, facem demersuri pentru asta. Este o amplasarea proastă, acesta e adevărul. S-au investit 20 de miliarde de lei (n.r. vechi), iar în ultimii ani am cheltuit doar cu paza 5 miliarde de lei (n.r. vechi). Facem demersuri să o preia altcineva. Nu este drum de acces, clădirea se degradează, este supusă ploilor, se infiltrează apa acolo, o să avem probleme de structură. S-ar putea să fie și infiltrații dedesubt”, a menționat inspectorul școlar adjunct Petru Crăciun.